Slik er 4G-situasjonen i Norge!

Her er en artikkel jeg har skrevet som skoleoppgave, den handler om 4G og litt om iPhone5. Et par viktige ting å huske på når du leser dette er at denne er skrevet for et par uker siden(altså før TeleNor åpnet sitt 4G-nett, og før iPhone5 kom til Norge), og at jeg ikke har vært i kontakt med verken TeleNor eller NetCom for å få info, så det det er ikke sikkert alt er riktig. Men skole oppgaven var å skrive om et tema du interesserer deg for, og at vi skulle dikte opp det vi ikke visste. Så jeg har holdt meg til oppgaven, håper allikevel at dere leser innlegget og forteller meg hva dere synes 🙂4G er et rent datanett som ikke fungerer på mobiler, påstår Telenor . Kom til oss, sier NetCom som forsikrer deg om at 4G vil fungere på iPhone5 i løpet av neste år.

Hva er 4G?
4G er et rent datanett, som har hastigheter på opptil 80Mb/s. Dette betyr i teorien at det kan være 10ganger raskere enn dagens 3G-nett, og at du kan erstatte det bredbåndet du har hjemme(fra leverandører som Get og CanalDigital) med NetCom`s 4G-nett.

-Dette kommer ikke til å fungere!
Telenor har enda ikke åpnet sitt 4G-nett, men sier at de vil åpne dette i de store byene(Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo) i løpet av 2012. Og at de sliter litt med å finne frekvenser å bruke til 4G-nettet, og at det kan derfor hende at 4G kommer til å fungere på mobiltelefoner som iPhone5 uansett. Telenor har vært veldig tilbakeholdene med informasjon i denne saken. Men TV2 melder at Telenor har utalt blant annet: ”Dette kommer ikke til å fungere” i forbindelse med 4G situasjonen i Norge.

-Sulten på 4G? Kom til oss!
NetCom derimot som åpnet sitt 4G-nett i Oslo, mandag 14.Desember.2009. kl.12:00. Og utvidet februar 2011, med byene Trondheim, Bergen og Stavanger.
Og NetCom bekrefter at de jobber med å løse 4G-saken, fordi 4G er et rent datanett, så vil du ikke kunne ringe/tekste når du er på 4G. For at du skal kunne bruke iPhone5(og andre 4G klare mobiler) på 4G må operatøren installere en switch som svitsjer fra 4G til 3G-nettet, når du går fra surfing til du mottar en samtale eller skal sende en SMS. NetCom tester nå ut denne metoden og regner med at switchen er ferdig testet og klar for kundene i løpet av de 6 første månedene i 2013. I mellomtiden kan du nyte relativt høye hastigheter på det oppgraderte 3G-nettet til NetCom.

Lanseringsfest
NetCom Store på Byporten i Oslo kommer til å ha midnattsalg og lanseringsfest av iPhone5 , ved midnatt 28.september. De kommer til å ha både livestream for de som ikke har anledning til å komme, og konkurranser der du kan vinne iPhone5. Så hvis du vil være blant de første til å kjøpe den i Norge, vet du altså hvor du bør tilbringe kvelden 27.september. Dette er også grunnen til at NetCom ikke har noe forhåndssalg, og de anbefaler deg enten til å stikke innom på lanseringsfesten eller en av de 60 NetCom butikkene på fredag, der du også kan prøve iPhone`en før du kjøper den.

4G og iPhone – Tomas snakker
Mine tanker rundt 4G, etter å ha testet det en kveld er at det er betydelig raskere enn 3G, og litt raskere enn bredbåndet jeg har hjemme. Men en av ulempene med 4G, er at det er som med 3G, er det mange på samme basestasjon så blir nettet fort tregere. I motsetning til bredbånd der du har samme hastigheten hele tiden. Men trenger du et internett til hytta de, bør du vurdere 4G(hvis du har dekning til det). iPhone5 mener jeg er en super mobil, uten at jeg har testet den. Men har du en iPhone4/4S så ser jeg ingen stor grunn til å kjøpe iPhone5.  Jeg mener at det viktigste ligger i OS`et.

Takk for komentaren!